Balistička raketa ispaljena na Donjeck

Svetske vesti - Ponedeljak 25.08.2014 - 14:45

Balistička raketa “točka” u nedelju je ispaljena na Donjeck, eksplodirala je na periferiji grada i teško povredila jednu žensku osobu, a lakše jednog muškarca.

(Foto: Tanjug) (Foto: Tanjug)
Projektilima ovog tipa gađani su Lugansk, Snežni i Šahtjor na istoku Ukrajine, a prvi projektil na Donjeck ispaljen je uoči ukrajinskog Dana nezavisnosti koji je obeležen u Kijevu gde je održana vojna parada, prenele su Ria Novosti.
 
Stručnjaci smatraju da je “točka” najmoćnije raketno oružje ukrajinske armije, a upotrebu ovog sistema protiv pobunjenika ocenjuju kao poslednje sredstvo borbe. 
 
Raketa je eksplodirala u vazduhu u predgrađu Kirovu, a nedaleko od mesta rasprsnuća projektila pronađen je pogonski motor. Raketni sistem “točka” je sovjetsko oružje koje može da ponese nuklearnu bojevu glavu, a posle raspada zemlje ostalo je u bivšim republikama. 
 
U Ukrajini je navodno sačuvano oko 100 komada.
 
B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: