Belgija tuži Fejsbuk

Svetske vesti - Utorak 16.06.2015 - 08:57

Belgijska Komisija za zaštitu privatnosti podigla je tužbu protiv društvene mreže “Fejsbuk“ pošto je utvrdila da ne uvažava preporuke za poštovanje privatnosti korisnika interneta i to ne samo onih koji su prisutni na njegovoj platformi.

foto:Beta foto:Beta
 
Ovo je prva tužba koju je neka evropska država pokrenula protiv popularne društvene mreže, piše Voltstrit Džornal, prenosi Tanjug. 
 
Otkako je Fejsbuk početkom ove godine uveo nove uslove korišćenja, regulatorna tela za zaštitu podataka iz Belgije, Holandije, Francuske i Španije udružila su se kako bi istražile koliko ova najveća društvena mreža poštuje privatnost posetilaca interneta.
 
Regulatorne komisije iz ovih zemalja pozvale su korisnike interneta da instaliraju softver za zaštitu privatnosti kako bi se odbranili od sistema praćenja Fejsbuka koji, kako se navodi, deluje bez obzira na to da li imate nalog na toj društvenoj mreži.
 
"Iznenađeni smo i razočarani što je uprkos dogovorenom susretu za 19. juni sa predstavnicima CPVP u cilju razmatranja njihovih preporuka, ta komisija preduzela teatralnu akciju privođenja belgijskog Fejsbuka pravdi", reagovala je portparol ove kompanije za Evropu Tina Kulou.
RTS

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: