Braun se povlači iz politike

Svetske vesti - Utorak 02.12.2014 - 02:42

Bivši britanski premijer Gordon Braun (63), koji je na toj funkciji proveo samo tri godine, objavio je da posle tri decenije napušta poslaničko mesto.

(Foto: deutschlandfunk.de) (Foto: deutschlandfunk.de)
Političar koji je maja 2010. podneo ostavku na mesto premijera, na kratko je opet dospeo u žižu javnosti ove godine, angažujući se na strani protivnika otcepljenja Škotske uoči septembarskog referenduma.
 
On je obraćajući se građanima svog izbornog okruga u Kirkaldiju ( u istoj crkvi u kojoj je njegov otac bio sveštenik), Braun najavio da se neće kandidovati na narednim opštim izborima maja 2015, ističući kako nema nikakvu sumnju u ispravnost svoje odluke. 
 
Braun je naglasio da se ni u kakvom svojstvu neće vraćati u Vestminstersku palatu već će nastaviti da radi kao specijalni izaslanik UN za globalno obrazovanje, čime se bavi od 2012. godine. 
 
Braun će ostati upamćen po mandatu obeleženom skandalima i ekonomskom krizom i kao jedan od stanovnika Dauning strita br. 10, koji se tu najkraće zadržao. Samo su se tri britanska premijera od 1900. godine kraće zadržala na toj adresi od Brauna.
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: