Bukte požari u regionu

Svetske vesti - Nedelja 19.07.2015 - 15:42

U požarima iznad Trogira i severno od Splita u noći između subote i nedelje izgorelo je oko 370 hektara trave, niskog rastinja i borove šume.

vatrogasci imaju pune ruke posla FOTO: Srećko Niketić / Cropix vatrogasci imaju pune ruke posla FOTO: Srećko Niketić / Cropix
Vatrogasci rade na saniranju požara i sprečavaju njihovo širenje.
 
Zamenik načelnika DVD Kaštela Špiro Radonić rekao je Hini da oko 40 vatrogasaca sa devet vatrogasnih vozila radi na saniranju požara, u kojem je izgorelo oko 170 hektara površine, te sprečavaju njegovo eventualno širenje.
 
U požaru kod Prugova, severno od Splita, koji je buknuo juče predveče, tokom noći izgorelo je 200 hektara površine niskog raslinja i borove šume. 
 
Od jutarnjih sati dvadesetak vatrogasaca radi na saniranju tog požara, rekao je predsednik DVD-a Klis Miroslav Boban. "Vatrena stihija se nekoliko puta usmeravala prema kućama u naselju Prugovo, ali su vatrogasci uspeli da zaustave njeno širenje na područje tog naselja", rekao je Boban.
 
Na području Mostara, Čapljine, Stoca i Konjica zabeleženo je više požara, saopšteno je iz Operativnog centra civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije.
 
Na području Mostara, vatrogasci su intervenisali u Sretnicama gde je gorela trava i nisko rastinje i u Malom Polju (iznad Blagaja) gde je gorela šuma.
 
Požar je, takođe, registrovan u Sutini, Bafo naselju i u Rodoču gde je gorela trava i nisko raslinje, dok je u ul. Hamida Vuka goreo automobil, a u naselju Severni Logor trava.
 
Požar iznad HE Salakovac je aktivan, gori niska šuma i rastinje na nepristupačnom terenu iznad pruge.
 
Na području Čapljine požar je zabeležen u Zvirovićima i od Bobanova prema kanjonu Bregave gde je gorela trava i nisko rastinje.
 
Delovanjem vatrogasaca na krak požara koji je pošao prema Grliću u potpunosti je ugašen. Požar je bio aktivan tri dana na području Male Gradine i Crnog Brda.
 
Takođe, požari su zabeleženi na Bivolju Brdu, Gabeli, Strugama, Čeljevu, Višićima i u blizini Šurmanaca.
 
Od 20.10 do 23.10 sati vatrogasci su obišli požare u kanjonu reke Bregave, gde je požar na pojedinim mestima aktivan.
 
Na području Stoca od 22.30 do 02.00 sati izbilo je pet požara u mestima Poplat-Gradina, Poplat-Bovan, Kruševo, Bačnik i Drenovac (na dva mesta), gde je gorela trava i nisko rastinje.
 
Takođe, ugašen je šumski požar koji je izbio 16. jula u 18 sati na lokaciji Rogojevac-Habatnice.
 
Vatrogasci su na području Konjica lokalizovali šumski požar (borovina) iznad železničke pruge u Ovčari.
 
Požar je bio aktivan od 17. jula, a na pojedinim mestima ima dima gde još dogorevaju panjevi, navodi se u saopstenju Operativnog centra civilne zaštite HNŽ.
Slobodna Evropa/OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: