CG: Protest protiv Tačija

Svetske vesti - Petak 16.01.2015 - 18:49

Protest nekoliko udruženja raseljenih sa Kosova i Metohije u Podgorici, povodom posete kosovskog ministra spoljnih poslova Hašima Tačija, završen je u petak popodne bez incidenata.

Prema policijskim procenama na protest je došlo oko 300 ljudi.

Protest je održan je na par desetina metara od državne rezidencije u kojoj je Tači razgovarao s crnogorskim zvaničnima.

Protest je obezbeđivao veliki broj policajaca, a predsednik Saveza udruženja raseljenih s Kosova Milenko Jovanović ocenio je da je Tačijeva poseta Podgorici "legalizacija genocida i etničkog čiščenja".

On je nazvoa Tačija ubicom i pripisao mu odgovornost za stradanje 250.000 Srba i 30.000 Crnogoraca na Kosovu. On je ocenio da je Tačiju “adresa u Hagu a ne Crnoj Gori".

Okupljeni su nosili transparente na kojima su precrtane slike premijera Crne Gore Mila Đukanović i Tačija koji stoje jedan pored drugog s porukom "braća po materi", srpske zastave, a sa zvučnika su čule pesme o Kosovu.

Tači je na konferenciji za novinare s crnogorskim ministrom spoljnih poslova Igorom Lukšićem rekao da ljudi imaju pravo na svoje mišljenje, ali da su ovakve posete i sastanci važni za unapređenje regionalne saradnje i evroatlantske integracije.

Protestu su prisustvovali funkcioneri Nove srpske demokratije i Socijalističke narodne partije.
 

B92, Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: