Dečaci islamisti (12) hladnokrvno ubijaju svoje žrtve

Svetske vesti - Subota 27.08.2016 - 16:34

Islamska država objavila je novi jeziv snimak na kome je prikazano pet dečaka, ne strarijih od 12 godina, kako hladnokrvno ubijaju zarobljene kurdske borce. Jedan od njih identifikovan kao Britanac.

Dečaci se spremaju za egzekuciju zarobljenih kurdskih boraca; Foto: Daily Mail Dečaci se spremaju za egzekuciju zarobljenih kurdskih boraca; Foto: Daily Mail

Veruje se da je devetominutni video snimljen u Raki, nezvaničnoj prestonici kalifata.

Na snimku se vidi pet naoružanih dečaka, za koje se veruje da su Britanije, Egipta, Turske, Tunisa i Uzbekistana, kako u uniformama stoje iznad zarobljenih kurdskih boraca.

Jedan od dečaka koji se predstavlja kao Abu el Bara el Tunis obratio se Kurdima obećanjem da „borba protiv njih nije još ni počela“.

Pre neko što su dečaci ubili zarobljene kurdske borce, jedan od dečaka na arapskom je rekao da ništa ne može da ih spasi.

- Niko ne može da spasi Kurde ni uz podršku Amerike, Francuske, Britanije, Nemačke, đavoli u paklu - piše "Tajms".

Dečak koji se predstavlja kao Abu Abdulah al Britani je jedini belac među dečacima. Britanski mediji pišu da dečak najverovatnije ima 12 godina.

Ako dečak sa snimka zaista ima 12 godina, mogao bi krivično da odgovara zbog ubistva.

Prema britanskim zakonima, deca podležu krivičnoj odgovornosti već nakon 10 godina.


Britansko minstarstvo spoljnih poslova nije želelo da komentrariše ništa u vezi ovog slučaja.

Veruje se da se u Siriji, Libiji i Iraku trenutno nalazi oko 40 dece koj a su otišla u Islamsku državu da se bore na strani džihadista.

Kako su deca čest prizor u propagandnim video snimcima džihadista, obično decu koja dolaze sa ostrva predsavljaju kao Al Britani, što znači Britanac na arapskom.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: