Diplomatski šamar Hrvatskoj?

Svetske vesti - Četvrtak 05.05.2016 - 17:32

Telegram se poziva na izvore iz diplomatskih krugova koji kažu da je Kovač otišao u Vašington upravo da bi se sastao sa Kerijem, a portal dalje navodi da se njegovo otkazivanje sastanka tumači kao ozbiljan udarac za hrvatski ugled u svetu. Kovač, kako se navodi, medijima planira da kaže kako su obe strane imale neodložne obaveze

Keri imao Keri imao "neodložne obaveze"; Foto: Getty Images

Američki državni sekretar Džon Keri navodno je zadao težak diplomatski udarac Hrvatskoj, nakon što je, prema pisanju portala Telegram.hr, odbio da primi hrvatskog ministra spoljnih poslova Miru Kovača.

Kovač je, prema pisanju medija, trebalo da se sastane sa Kerijem u sredu - kao vreme sastanka se navodi 17 sati po američkom vremenu - ali do sastanka nije došlo.

O tom sastanku je pisao i "Vol strit džornal", da bi na kraju američka strana otkazala susret, a hrvatski šef diplomatije je kao "utešnu nagradu" dobio sastanak sa Kerijevim zamenikom Tomasom Šenonom.

Ova vest je objavljena i na veb stranici Stejt departmenta.

Telegram se poziva na izvore iz diplomatskih krugova koji kažu da je Kovač otišao u Vašington upravo da bi se sastao sa Kerijem, a portal dalje navodi da se njegovo otkazivanje sastanka tumači kao ozbiljan udarac za hrvatski ugled u svetu.

Kovač, kako se navodi, medijima planira da kaže kako su obe strane imale neodložne obaveze.

Hrvatski mediji prenose da je pre nekoliko nedelja predstavnike hrvatske vlasti posetio specijalni izaslanik za pitanja holokausta američkog Stejt departmenta Nikolas Din i da je tražio odlučnost u osudi ustaškog režima, što su zvaničnici poput ministra kulture Zlatka Hasanbegovića i predsednice Kolinde Grabar-Kitarović odmah i uradili.

Nedeljnik, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: