Diznilend u Šangaju

Svetske vesti - Četvrtak 12.02.2015 - 19:37

Jedan od najpopularnijih tematskih parkova današnjice prve posetioce na kineskom tlu primiće na proleće 2016.

Ovako će izgledati šangajski Diznilend - ilustracija Blica Ovako će izgledati šangajski Diznilend - ilustracija Blica

Šangajski „Dizniled“ biće prvi u kontinentalnom delu Kine budući da za sada postoji samo jedan u Hongkongu, a investitori su u ovo carstvo Mikija Mausa uložili čak 5,5 milijardi dolara.

- Bio sam u Kini nedavno i radovi napreduju veoma dobro. Već se spremamo da pokrenemo audicije za stotine izvođača koji će zabavljati goste - rekao je Robert Iger iz Dizni risorta.

Omiljeni dečji tematski park u Šangaju smešten je na mestu nekadašnje farme i biće čak tri puta veći od onog u Hongkongu. Park će sadržati i sopstvenu produkciju „Kralja lavova“ na kineskom, kao i zonu „Pirati sa kariba“ po uzoru na istoimeni film.

Gosti koji dođu ovde na odmor, pored tradicionalnog Diznijevog hotela, moći će da borave u još jednom koji će biti urađen po uzoru na animirani film „Priča o igračkama“.

Što se komercijalnih sadržaja tiče, posetioci u Šangaju će moći da uživaju u radnjama i restoranima na 495.000 kvadrata i u pozorištu sa čak 1.200 mesta.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: