DM: Nema resetovanja sa SAD

Svetske vesti - Sreda 15.10.2014 - 13:08

Ruski premijer Dmitrij Medvedev ocenio da je obnova veza između Rusije i SAD "apsolutno nemoguća" dok se ne ukinu zapadne sankcije uvedene Moskvi.

Medvedev, FOTO BETA Medvedev, FOTO BETA

Upitan na američkoj TV mreži CNBC o mogućem "resetovanju" dok su sankcije na snazi Medvedev je odgovrio "Naravno da ne. To je apsolutno nemoguće".

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je krajem septembra da je potrebno novo "resetovanje" odnosa izmedju Moskve i Vašingtona navodeći termin koji su koristili Amerikanci kada su govorili o novom uspostavljanju veza izmedju dve zemlje posle dolaska na vlast predsednika Baraka Obame.

Medvedev je medjutim rekao da ne sumnja da će sankcije u dogledno vreme nestati, i dodao da "se ne može negirati da su one naškodile našim odnosima".

"Važno je ostaviti sve iza nas, vratiti se na normalu i možda se vratiti na nulu, i tek onda možemo govoriti o budućim odnosima" rekao je on.

Medvedev je ocenio da je politika zapadnih sankcija "apsolutno destruktivna", i čak "glupa".

Zapadne zemlje uvele su seriju ekonomskih sankcija Rusiji koju optužuju da podržava ukrajinske separatiste. Sankcije su izazvale veliki odliv kapitala iz Rusije, a njena privreda je na ivici recesije.

Ruski premijer koji se u ponedeljak sastao sa svojim kineskim kolegom Li Kećijangom, rekao je da je Kina najveći trgovinski partner Moskve, i ukazao da je Rusija istovremeno evropska i azijska zemlja i te zato trguje sa Evropom i nada se da će to i nastaviti.
 

BETA, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: