Dogovoren prilaz telima žrtava

Svetske vesti - Nedelja 20.07.2014 - 15:19

Ukrajinska vlada i proruski separatisti koji kontorlišu zone mesta pada malezijskog aviona na istoku Ukrajine postigli su preliminarni dogovor da se sa mesta nesreće uklone tela žrtava, saopštile su ukrajinske vlasti.

(Ilustracija: fakti.org) (Ilustracija: fakti.org)
Taj dogovor postignut je pošto je svetska javnost bila šokirana zbog činjenice da tela žrtava ni posle dva dana od pada aviona nisu odneta sa mesta nesreće, u kojoj je stradalo 298 ljudi.
 
Zamenik ukrajinskog premijera Vladimnir Grojsman rekao je da će postignuti dogovor ukrajinskim službama za hitne situacije i međunarodnim posmatračima omogućiti da se tela žrtava odnesu sa mesta nesreće.
 
Međunarodni istražitelji dobili su jutros mogučnost da na licu mesta počnu svoju misiju.
 
Američki Stejt department saopštio je ranije da je odbijanje proruskih pubunjenika da istražiteljima omoguće pun pristup mestu nesreće "uvreda" za sve koji su izgubili svoje najbliže i povreda dostojanstva žrtava.
 
Nemačka kancelarka Angela Merkel i predsedik Rusije Vladimir Putin dogovorili su se da se pod rukovodstvom Organizacije međunarodne civilne avijacije sprovede istraga o padu malezijskog aviona.
 
Naoružani pobunjenici primorali su spasioce da predaju svih 196 tela nađenih na mestu pada putničkog aviona "Malejža erlajnsa" i stavili ih u železničke vagone-hladnjače, koji treba da se upute ka jednom gradu koji drže pobunjenici, rekli su ukrajinski zvaničnici i posmatrači.
 
 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: