Donjeck traži primirje

Svetske vesti - Petak 18.07.2014 - 10:08

Predstavnici samoproglašene Donjecke republike saopštile su da se zalažu za "humanitarno primirje od dva do četiri dana" kako bi se istražili uzroci pada MH17.

"Pregovaramo o obustavi vatre u trajanju od dva do četiri dana kako bi se utvrdile sve činjenice povezane sa rušenjem malezijskog boinga iznad Donjecka. Pregovori će se nastaviti oko podneva, a mi smo spremni da obezbedimo nesmetan pristup i bezbednosne garancije svim ekspertima na mestu nesreće", rekao je zamenik premijera DNR Andrij Purgin.
 
On je ponovio da se Donjecka republika zalaže da Kontakt grupa ostaje u istom sastavu i da je čine predstavnici donjeckog regiona, Kijeva, Rusije i OEBS-a. 
 
"Sada razgovaramo o tome koje sve međunarodne organizacije treba da čine tim za istragu. Spremni smo da prihvatimo da u timu budu i istražitelji iz Ukrajine", rekao je Purgin. 
 
Ranije danas, SAD su apelovale da se odmah uspostavi prekid vatre u Ukrajini kako bi se omogućila istraga o malezijskom putničkom avionu koji se srušio na istoku Ukrajine.
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: