Drama u Grčkoj se nastavlja

Svetske vesti - Utorak 30.06.2015 - 20:59

Odbačen najnoviji predlog grčkog premijera Aleksisa Ciprasa o dvogodišnjem programu vraćanja dugova.

foto: Balkans.Aljazeera.net foto: Balkans.Aljazeera.net
 
Sastanak ministara evrozone biće nastavljen sutra ujutru, jer je Grčka najavila novi predlog paketa pomoći i otplate duga, javlja "Rojters".
 
Ministri finansija evrozone na večerašnjoj telefonskoj konferenciji nisu prihvatili poslednji grčki predlog, javlja Rojters. 
 
Finski ministar finansija Aleksander Stub rekao je da je Evrogrupa odbila dva od tri zahteva koja im je uputio grčki premijer Aleksis Cipras.
 
Naveo je da će treći zahtev, koji se odnosi na kredit od Evropskog mehanizma za stabilnost, biti razmatran odvojeno od hitnih mera koje se trenutno preduzimaju.
 
Novi sastanak zakazan je za sutra ujutru, jer je Grčka najavila novi predlog paketa pomoći i otplate duga, kaže predsednik Evrogrupe Jeren Dijselblom.
 
O Ciprasovom kontrapredlogu za večeras je bio sazvan sastanak Evrogrupe na kojem su ministri finansija razgovarali o odluci hoće li pristati na to ili ne.
 
Prema pisanju britanskog Telegrafa, Grčka je zatražila dvogodišnje produženje programa međunarodne pomoći i korišćenje sredstava iz Evropskog stabilizacionog mehanizma (ESM).
Rojters

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: