Drama u Kopenhagenu

Svetske vesti - Nedelja 15.02.2015 - 09:00

Policija u Kopenhagenu saopštila je da je upucala čoveka koji je na njih otvorio vatru u blizini mesta ranijih napada u danskoj prestonici, javlja BBC. Veruje se da se radi o čoveku koji stoji iza smrtonosnih napada na kafe "Krudtenden" i kasnije na sinagogu.

Sa lica mesta foto Tanjug/AP Sa lica mesta foto Tanjug/AP

Policijska akcija dogodila se u blizini železničke stanice u kvartu Norebro, u blizini adrese koju na koju su motrili

U napadu na sinagogu u Kopenhagenu, koji se dogodio nekoliko sati nakon napada na kafe, jedna osoba je stradala pogođena u glavu, a dva policajca su ranjena, saopštila je danska policija.
 
Policija je navela da je još rano reći da li je ovaj incident povezan sa ranijom pucnjavom na kafe u kojoj je jedna osoba poginula.

Kako je preneo Rojters, u toku je evakuacija obližnje stanice metroa i železnice.

Jedan civil je ubijen, a trojica policajaca su povređena, u pucnjavi u subotu u kafeu u Kopenhagenu, u kojem je održavan skup posvećen slobodi govora, u organizaciji kontroverznog švedskog umetnika Larsa Vilksa, saopštila je policija.
 
Danska novinska agencija Ricau navodi i da ni Vilks ni ambasador Francuske u Danskoj Fransoa Zimre, koji je prisustvovao skupu, nisu povređeni.
 
Lars Vilks dobio je do sada brojne pretnje zbog karikature na kojoj je prorok Muhamed prikazan kao pas 2007. godine.
 

Agencije, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: