Đukanović se povlači?

Svetske vesti - Sreda 18.06.2014 - 14:36

Crnogorski premijer Milo Đukanović kaže da vodi Vladu "protivno svojoj volji i afinitetima" i da se nada povlačenju posle "normalizacije prilika" u državi.

Umoran od šest mandata (Foto: balkaninside.com) Umoran od šest mandata (Foto: balkaninside.com)
Tokom razgovora sa grupom novinara iz EU, on je podsetio da se dva puta povlačio i vraćao u vladu protiv svoje volje.
 
Predsednik crnogorske Vlade je pojasnio da se prvi put vratio jer se njegov prethodnik razboleo, i da ga je partija zamolila da završi taj mandat.
 
Đukanović je, prenosi list, izbegao da kaže zbog čega je zamenio Igora Lukšića, navodeći da su na kraju 2012. godine raspisani izbori na kojima je Demokratska partija socijalista tesno sačuvala poverenje zbog ekonomske situacije.
 
Đukanović, koji je i predsednik vladajuće DPS, trenutno služi svoj šesti mandat u vlasti Crne Gore.
 
Predsednik vlade Crne Gore bio je u četiri mandata, predsednik države jednom, kao i vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova
 
On je poslednjih godina, nakon što je prethodni premijer Željko Šturanović podneo ostavku iz zdravstvenih razloga, izabran za premijera, iako se zvanično prethodno povukao iz politike.
 
Posle ponovnog povlačenja iz politike 2010. ipak je ponovo izabran za premijera dve godine kasnije.
 
Blic, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: