Dve žrtve nevremena u Italiji

Svetske vesti - Četvrtak 05.03.2015 - 15:54

Dvoje ljudi poginulo je u jakom nevremenu koje je zahvatilo centralnu i južnu Italiju, prenosi italijanska agencija ANSA.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Jaki vetrovi i obilne padavine najviše su pogodili Toskanu, gde je 41-ogodišnji muškarac poginuo nakon što je na njegov automobil marke "ford fokus" pao veliki kamen s nasipa u blizini grada Luka.

Njegova saputnica prošla je bez povreda.

Jedna žena je, takođe, nastradala kada je na nju palo drvo, koje su išcupali iz korena snažni vetrovi u Urbinu, gradu u centralnoj italijanskoj regiji Marke.

U Đenovi je zbog jakih vetrova uništen brod, a u Toskani je saobraćajna policija zatvorila delove autoputa E45 i nacionalnog puta Aurelija.

Drveće iščupano iz korena i poplave izazvali su prekide u saobraćaju u Laciju i Rimu, zbog čega je sastanak regionalnih guvernera i novoizabranog predsednika Italije Serdja Materele odložen jer, kako se navodi, neki učesnici nisu uspeli da stignu do italijanske prestonice.
 

B92, TANJUG

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: