Džihadisti ID siluju, pa ubiju

Svetske vesti - Subota 15.08.2015 - 09:25

Američku humanitarku, koja je ubijena u februaru u Siriji, seksualno je zlostavljao lider ID dok je bila u zarobljeništvu, saopštili su zvaničnici SAD.

Taoce siluju i muče, pa onda ubiju. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Taoce siluju i muče, pa onda ubiju. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Kajlu Miler (26) je više puta silovao Abu Bakr el-Bagdadi, rekli su oni za ABC njuz.

Dvadesetšestogodišnja Amerikanka oteta je dok je radila u Alepu 2013. godine. Islamska država tvrdi da je Miler ubijena u jordanskom vazdušnog napadu, ali SAD za njenu smrt krivi ID.

"Rečeno nam je Kajla bila mučena, da je bila vlasništvo Bagdadija. Vlada nam je to saopštila u junu", rekli su njeni roditelji, Karl i Marša za ABC njuz.

Bagdadi je Kajlu Miler odveo u kuću jednog od vođa ID-a Abu Sajafa, koji je bio zadužen za naftu i gas u Islamskoj državi, sve do maja kada je poginuo.

Zvaničnici navode da su informacije o zlostavljanju dobili od najmanje dve Jazidi devojke koje su džihadisti ID držali kao taoce i seksualne robinje u kući Sajafa.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: