Eksplozija u Herceg Novom, mafijaški obračun?

Svetske vesti - Utorak 25.04.2017 - 15:04

Na magistrali ispred Autobuske stanice u Herceg Novom došlo je do eksplozije oko 14.40 h u kojoj je jedna osoba povređena, javlja RTCG.

Roganović osuđen zbog ubistva vođe navijača Delija FOTO: Twitter/Boka News Roganović osuđen zbog ubistva vođe navijača Delija FOTO: Twitter/Boka News

Prema saznanjima crnogorske televizije, bomba je podmetnuta pod automobil koji je eksplodirao u pokretu.

Vozilo se kretao od Meljina ka Igalu, a od siline eksplozije automobil je udario u bankinu.

Radio Jadran saznaje da je vozač D.R. teško povređen i prebačen u Opštu bolnicu Meljine.

Prema nezvaničnim saznanjima, u pitanju je mafijaški obračun. Eksplodirala je bomba postavljena ispod automobila u vlasništvu Duška Roganovića.

Ovaj Novljanin osuđen je pre 2014. godine na 12 godina zatvora zbog ubistva Marka Vesnića iz Beograda, vođe navijača Delija, kao i ranjavanje njegovog kuma Ivana Markovića. Prema optužnici,

Roganović i još jedna osoba su u julu 2009. godine ubili Vesnića i ranili Markovića u Igalu.

Izvršni direktor Vektra Boke, koja gazduje autobuskom stanicom u Novom, Milić Popović, rekao je za RTCG na stanici nije bilo povređenih, niti materijalne štete.

"U trenutku eksplozije na autobuskoj stanici je bilo nekoliko autobusa i stotinak putnika, ali osim panike zbog jake detonacije nije bilo nikakvih posledica po objekat i bezbednost putnika", rekao je Popović.

Takođe, kazao je da je nakon eksplozije stanje na autobuskoj stanici potpuno redovno.

"Dežurna služba Centra bezbednosti Herceg Novi obaveštena je oko 14,40 časova da je na magistralnom putu u blizini Autobuske stanice u Herceg Novom došlo do eksplozije u vozilu koje je bilo u pokretu.

U vozilu se, prema informacijama kojima raspolažemo, nalazio D.R. iz Herceg Novog. On je sa povredama transportovan u najbližu medicinsku ustanovu", saopšteno je iz Uprave policije.

O događaju je obavešten nadležni tužilac. Na licu mesta će biti izvršen uviđaj, uz prisustvo veštaka i tima iz Forenzičkog centra.

"Policija preduzima aktivnosti na utvrđivanju okolnosti nastanka eksplozije kao i svih činjenica u ovom događaju", navodi se u saopštenju policije.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: