Eksplozija u rudniku, 30 mrtvih!

Svetske vesti - Sreda 04.03.2015 - 08:49

Više od 30 ljudi je poginulo u eksploziji u rudniku Zasjadko u Donjecku, saopštio je šef bezbednosne službe rudnika Vladimir Cimbaljenko, a prenosi Skaj njuz.

ilustracija/foto: Srbijadanas ilustracija/foto: Srbijadanas

“Možemo da kažemo da je više od 30 rudara poginulo. Spasilačke ekipe još nisu stigle do mesta eksplozije, pokušavaju da najpre neutrališu otrovni gas, a potom će se spustiti u jamu“, rekao je Cimbaljenko.

Prethodno je Iz Ministarstva za hitne poslove samoproglašene DNR saopšteno je da se eksplozija dogodila u noći između ponedeljka i utorka.

“Sumnjamo da je do eksplozije došlo zbog mešanja gasa i vazduha. U trenutku eksplozije 47 radnika je bilo u rudniku, a 33 u delu gde se nesreća dogodila“, navodi se u saopštenju.

Zvaničnici su potom potvrdili da je jedan rudar stradao.

“Jedan rudnik je poginuo, petoro povređenih je izneseno na površinu, a trojica su u kritičnom stanju“, rekao je čelnik Kijevskog dikstrikta u Donjecku, Ivan Prikodko.

On je dodao i da zvaničnici nemaju nikakvu komunikaciju sa ostalim rudarima, koji su zarobljeni na dubini od 200 metara.

U ovom rudniku uglja se od 1999. do 2007. godine dogodilo sedam nesreća, a najveća 18. novembra 2007. kada je poginuo 101 radnik.

B 92

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: