EU različito o Škotskoj i Krimu

Svetske vesti - Četvrtak 25.09.2014 - 22:12

Berluskonijev politički savetnik Đovani Toti izjavio da je nedopustivo to što Evropska unija referendum u Škotskoj smatra demokratskim, a onaj na Krimu nezakonitim.

(Ilustracija) (Ilustracija)

- Nedopustivo je da se referendum u Škotskoj posmatra kao prikaz demokratije dok se referendum na Krimu tretira gotovo kao da je isceniran - rekao je Toti i dodao da on, kao i milioni njegovih sunarodnika, ne razumeju razloge takvog dispariteta.

Toti je kazao da kriza u Ukrajini treba da bude rešena putem pregovora, a ne sankcijama i da odluka o rešavanju ukrajinske krize treba da uzme u obzir interese stanovništva koje govori ruski, a koje predstavlja većinu u nekim regionima Ukrajine.

Krim se pripojio Rusiji u martu, nakon referenduma o statusu tog, do tada ukrajinskog regiona, sa 96 odsto glasova u korist ulaska u Rusku Federaciju, a EU i dalje odbija da prizna te rezultate.
 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: