EU: Sankcije Rusiji produžene za šest meseci

Svetske vesti - Sreda 17.06.2015 - 20:47

Vlade zemalja članica Evropske unije saglasile su se da produže sankcije Rusiji zbog njenih akcija u Ukrajini za šest meseci, do 31. januara sledeće godine.

Moskva već uzela u obzir mogućnost produženja sankcija Moskva već uzela u obzir mogućnost produženja sankcija

Produžetak sankcija za još šest meseci usaglasili su na sastanku u Briselu ambasadori 28 zemalja članica EU.

Očekuje se da će ratifikacija ove odluke na sastanku ministara spoljnih poslova EU u ponedeljak u Luksemburgu biti samo formalnost, prenela je agencija Rojters.

Ruski ministar finansija Anton Siluanov je rekao da je Moskva u ekonomskim planovima već uzela u obzir mogućnost produženja sankcija.

Evropski parlament je prošle nedelje izglasao rezoluciju u kojoj se traži da se Rusiji produže sankcije zbog mešanja u sukob u Ukrajini i pozvao na jedinstvo u suprotstavljanju politici Moskve.

Posle toga se oglasio portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, koji je poručio da će Rusija odgovoriti principom reciprociteta, ako se pritisak zapadnih sankcija na nju pojača.

"Što se tiče sankcija, Rusija je više puta naglasila da se zalaže za princip uzajamnosti i nijedan korak u sankcijama neće ostati bez odgovora", rekao je tada Peskov.

B92

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: