Evropol: Verovatan novi veliki napad u Evropi

Svetske vesti - Sreda 04.05.2016 - 14:39

Direktor Evropola Rob Vajnrajt upozorio je u Rimu da će se u Evropi verovatno dogoditi novi teroristički napad velikog obima.

Opasnost od terorističkih napada veoma visoka; Foto: AP Opasnost od terorističkih napada veoma visoka; Foto: AP

Pretnja od terorističkog napada je "i dalje veoma visoka, najozbiljnija od 11. septembra i strahujem da je u budućnosti moguć novi napad u Evropi", rekao je Vajnrajt u obraćanju pred komitetom za Šengen italijanskog parlamenta.

Vajnrajt je dodao da Evropol nema "informacije o konkretnim pretnjama za Italiju", prenela je agencija Ansa.

Italijanska agencija je podsetila da je u januaru Evropol objavio izveštaj u kom se navodi da će biti još terorističkih napada u Evropi.

"Znali smo da je Islamska država uspostavila novu komandnu strukturu u Siriji i da je planirala napade na evropske gradove i onda se, nažalost, dogodio Brisel", naveo je šef Evropola.

Vajnrajt je istakao da je zato prioritet da se identifikuju aktivnosti drugih terorističkih mreža u Evropi.

Podsećamo, prvo je na pravoslavnim Božić 2015. godine napadnuta redakcije francuskog satiričnog lista "Šarli ebdo" u Parizu.

Tada je ubijeno 12 ljudi. Onda je 13. novembra u isto vreme izvršeno nekoliko napada u Parizu kada je ubijeno 130 ljudi, da bi u Briselu 22. marta ove godine u dva napada bilo ubijeno više od 30 ljudi.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: