Gorbačov: Dobar odnos Rusije i Nemačke ključ mira

Svetske vesti - Subota 08.11.2014 - 03:44

Pad berlinskog zida pokazuje koliko su dobri odnosi između Nemkačke i Rusije važni za ceo svet, rekao je bivši sovjetski lider Mihail Gorbačov.

On je u govoru pred građanima na čuvenom kontrolnom punktu "Čarli", tački razdvajanja nekadašnjeg Istočnog i Zapadnog Berlina, rekao "dokle god Rusi i Nemci razumeju jedni druge, dokle god su naši odnosi dobri, to je dobrobit za sve".
 
Stari državnik, koji je u kritičnoj noći 9. novembra 1989. zadržao sovjetske vojnike da ostanu u svojim berlinskim kasarnama, dodao je da veze između Rusije i Nemačke u poslednje vreme prilično su zategnute povodom dešavanja u istočnoj Ukrajini.
 
Gorbačov je dodao da "moramo da se osiguramo da zategnutosti koje su u poslednje vreme u porastu držimo pod kontrolom".
 
U Berlinu se kroz dva dana obeležava 25. godišnjica pada Berlinskog zida, koji je označio završetak Hladnog rata i otpočeo novu eru u odnosima Rusije i Zapada, kao i u istorijskom razvoju evropskog kontinenta.
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: