Hag će pratiti Šešelja

Svetske vesti - Sreda 19.11.2014 - 13:59

Tužilaštvo Haškog tribunala očekuje da će Sudsko veće pratiti nastupe Vojislava Sešelja i da će "preduzeti mere koje smatra potrebnim".

(Foto: Blic/Tanjug) (Foto: Blic/Tanjug)

Portparolka tog suda navela je da Veće ima diskreciono pravo da reaguje povodom privremenog puštanja na slobodu lidera radikala.

Portparolka Haškog suda Magdalena Spalinska je na redovnoj konferenciji za novinare, kako je saopštio Tribunal, na pitanje novinara da li će zbog Šešeljevih političkih aktivnosti i ponašanja biti preduzeti koraci, rekla da Sudsko veće ima diskreciono pravo da preduzme bilo kakvu odluku koju smatra pogodnom u vezi Šešeljevog privremenog puštanja na slobodu.

Spalinska je podsetila da je Sudsko veće postavilo dva uslova prilikom puštanja Šešelja privremeno na slobodu - da optuženi ne kontaktira žrtve i svedoke i da mora da se vrati u Tribunal kada to sudsko veće naloži.
 

B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: