Hamas preti bombardovanjem aerodroma

Svetske vesti - Petak 11.07.2014 - 13:36

Vojno krilo Hamasa upozorilo aviokompanije s namerom da raketama iz Gaze gađa međunarodni aerodrom Ben Gurion, kraj Tel Aviva, upozorivši ih da ne lete tamo.

(Foto: kipa-apic.ch) (Foto: kipa-apic.ch)
"U svetlu napada Izraela na stanovnike pojasa Gaze, oružano krilo Hamasa je odlučilo da odgovori na izraelsku agresiju i upozoravamo vas da ne slećete na aerodrom Ben Gurion, koji će danas biti jedna od naših meta, jer je u njemu takođe vojna vazduhoplovna baza", navedeno je u saopštenju.
 
Hamas je već potvrdio da je u petak ispalio najmanje jednu raketu prema aerodromu, ali te rakete su uglavnom neprecizne i nisu pale blizu aerodroma. 
 
Aerodrom Ben Gurion je glavna vazdušna veza Izraela sa svetom i dobro je zaštićen sistemom za presretanja raketa. 
 
Hamas je objasio da je izdao upozorenje aviokompanijama kako bi se izbegle povrede njihovih putnika. 
 
Portparol uprave aerodroma rekao je da se oglasila sirena na Ben Gurionu i da je sva aktivnost prestala na deset minuta, ali da je to bio deo opšte uzbune u području Tel Aviva, a ne direktna pretnja. 
 
Tri rakete iz Gaze oborene protivraketnim sistemom "gvozdena kupola" nad područjem Tel Aviva. Troje povređeno kada je raketa pogodila benzinsku pumpu u Izraelu. "Tri rakete su ispaljene na centralni Tel Aviv. Sve su presretnute nad telavivskim područjem", navedeno je u saopštenju armije. 
 
 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: