Haos kod Ambasade SAD u Bejrutu zbog odluke Trampa (VIDEO)

Svetske vesti - Nedelja 10.12.2017 - 12:22

Ispred Ambasade SAD u Bejrutu propalestinski demonstranti okupili su se na protestu protiv odluke predsednika SAD da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela.

Suzavac i vodeni topovi FOTO: AP Suzavac i vodeni topovi FOTO: AP

Sukobi su počeli kada su demonstranti pokušali da uđu u zgradu ambasade, pa je u njihovom pravcu ispaljen suzavac i upotrebljeni su vodeni topovi.

Učesnici protesta nosili su palestinske zastave, a otvorili su vatru i bacali projektile na bezbednosne snage, koje su postavile barikade na putu ka američkoj ambasadi na severu Bejruta.

Zasad nema informacija o povređenima.

Nakon Trampove odluke o priznanju Jerusalima kao izraelske prestonice izbili su nasilni protesti i došlo je do sukoba u toj zemlji. Jedna osoba je poginula, a na stotine je povređeno.

Više stotina Palestinaca i njihove pristalice protestovalo je u subotu u Rimu, a grupa maskiranih napadača je u subotu uveče molotovljevim koktelima izvršila napad na sinagogu u Geteborgu u Švedskoj.

Ministri spoljnih poslova arapskih zemalja zatražili su na sastanu u Kairu od SAD da ukinu odluku predsednika Donalda Trampa o priznanju Jerusalima kao glavnog grada Izraela.

Oni su ocenili da će to imati ozbiljne posledice po razvoj događaja jer stavlja Vašington na stranu okupatora i predstavlja kršenje međunarodnog prava.

 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: