Haos na ulicama Skoplja

Svetske vesti - Sreda 06.05.2015 - 08:54

Najmanje 19 ljudi, među kojima 15 policajaca i jedan fotograf, povređeno je sinoć u sukobima policije i demonstranata u Skoplju, javlja AFP.

Foto: prtsc A1 Foto: prtsc A1
 
Policija je upotrebila suzavac i vodene topove da bi rasterala oko 1.000 ljudi koji su više časova protestovali ispred sedišta Vlade u Skoplju nakon što je lider najuticajnijeg opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoran Zaev obelodanio da je Martina Neškovskog pre gotovo četiri godine ubio policajac na dužnosti.
 
Situacija u Skoplju od jutros je mirna, ali za večeras su zakazane nove demonstracije, javio je reporter B92 iz Skoplja. 
 
Uzvikujući "ubice, ubice" i tražeći ostavku premijera Nikole Gruevskog demonstranti su bacali kamenice i polomili prozore na zgradi vlade, polupali nekoliko policijskih vozila i zapalili nekoliko kontejnera. 
 
Povređeno je 15 policajaca, rekao je za AFP portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Ivo Kotevski i dodao da su demonstranti bacali na policiju teške predmete i da bi broj povređenih mogao biti veći. 
 
Policija je privela najmanje četiri osobe, javlja skopska televizija Nova. 
 
Policija je intervenisala i kako bi isterala građane iz dvorišta Vlade, a srušena je i polovina ograde, ali je policija postavila novi kordon. 
 
Kako su preneli mediji, jedan čovek u civilu je prenet u bolnicu sa težim povredama. 
 
Pošto je policija vodenim topovima razjurila demonstrante okupljene ispred vlade, oni su se razbili u nekoliko grupa, a nekoliko stotina građana zaustavilo je saobraćaj kod Sabornog hrama, javlja televizija NOVA. 
 
Posle intervencije policije, broj demonstranata značajno se smanjio.
RTS/Tanjug

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: