Haos na univerzitetu u Montrealu

Svetske vesti - Četvrtak 09.04.2015 - 10:11

Desetine kanadskih studenata zabarikadiralo se u zgradi univerziteta u Montrealu nakon što je policija nasilno prekinula njihov protest.

foto: screenshot foto: screenshot
Studenti su demonstrirali protiv smanjenja budžeta namenjenog finansiranju studiranja, a policija je u sredu uhapsila njih dvadesetak.
 
Prema navodima sa društvenih mreža, u krugu univerziteta su prisutne veoma jake policijske snage, a ima naznaka da koriste suzavac i biber sprej. 
 
Do nereda je došlo nakon što su pripadnici snaga bezbednosti počeli sa sprovođenjem prošlonedeljne sudske odluke koja navodi da demonstranti ne smeju da blokiraju ulaz na univerzitet. 
 
Tenzije su kulminirale u sredu, nakon što je uprava univerziteta pozvala policiju sa pritužbom na ponašanje demonstranata. 
 
Posle hapšenja njih dvadesetak, veruje se da je oko 150 studenata upalo u zgradu univerziteta i postavilo barikade, dok iz uprave navode da demonstranti sprečavaju studente u obavljanju redovnih obaveza koje su uredno platili.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: