Haos u Istanbulu

Svetske vesti - Utorak 21.07.2015 - 09:25

U Istanbulu su održani protesti povodom samoubilačkog napada blizu granice sa Sirijom, za koji su demonstranti okrivili tursku vladu, ali je došlo do sukoba.

policija proteste rasturala suzavcima i vodenim topovima FOTO: Beta / A.P. policija proteste rasturala suzavcima i vodenim topovima FOTO: Beta / A.P.
 
Policija je morala da upotrebi suzavac i vodene topove.
 
Više stotina ljudi okupilo se u blizini centralnog istanbulskog trga Taksima na protestima povodom današnjeg samoubilačkog napada u većinski kurdskom gradu Suruču, u kojem je poginulo najmanje 30 ljudi, preneo je Rojters.
 
Neki od okupljenih su uzvikivali slogane protiv turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP), poput "Ubilačka Islamska država, saradnici Erdogan i AKP". 
 
Demonstracije su bile uglavnom mirne sve dok neki učesnici nisu počeli da bacaju staklene boce na policiju, navode svedoci.
 
Kurdska manjina u Turskoj je besna zbog, kako ističu, nespremnosti zvanične Ankare da uradi više kako bi zaustavila džihadiste ID.
 
Kurdska militantna grupacija PKK je danas saopštila kako vladu smatra odgovornom za napad u Suruču, navodeći da je Ankara "podržavala i gajila" Islamsku državu protiv Kurda u Siriji.
Tanjug/OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: