Haradinaj novi premijer Kosova

Svetske vesti - Utorak 10.06.2014 - 16:27

Novi premijer Kosova biće lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, rezultat je dogovora predstavnika te stranke sa Demokratskim savezom Kosova i Inicijative za Kosovo tvrde izvoru bliski tim partijama.

Haradinaj premijer, tači u opoziciji (Foto: vaseljenska.com) Haradinaj premijer, tači u opoziciji (Foto: vaseljenska.com)
Prema istim izvorima, DSK će dobiti mesto predsednika Kosova i predsednika parlamenta, dok će lider Inicijative za Kosovo Fatmir Limaj biti zamenik premijera.
 
Izvori lista "Ekspres" navode da su se lideri opozicionih partija na Kosovu dogovorili da Haradinaj bude budući premijer vlade Kosova. 
 
Ovu vladu, kako tvrde mediji u Prištini, podržaće Samoopredeljenje Albina Kurtija.
 
Tim dogovorom DPK Hašima Tačija ostaje u opoziciji, prenose mediji u Prištini.
 
Prema dosad prebrojanim glasovima (99,87 odsto) koje je CIK objavio na veb sajtu, DPK Tačija vodi sa 30,71 odsto glasova, druga je DSK sa 25,75 odsto, treće Samoopredeljenje sa 13,51 odsto, četvrta ABK sa 9,61 odsto i peta je Inicijativa za Kosovo sa 5,24 odsto glasova.
 
 
 
Tanjug, Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: