Horgoš: Protest izbeglica

Svetske vesti - Četvrtak 17.09.2015 - 13:14

Na graničnom prelazu Horgoš 2 izbeglice sa Bliskog istoka mirno protestuju nezadovoljni ponašanjem mađarskih vlasti.

Izbeglice se pitaju gde su ljudska prava? Foto: Katica Đurović Izbeglice se pitaju gde su ljudska prava? Foto: Katica Đurović

Oni uzvikuju "Hvala Srbijo" i nose transparente na kojima se, između ostalog, pitaju šta se desilo sa ljudskim pravima, javio je reporter Tanjuga sa lica mesta.

Oni se nalaze na oko 20 metara od bodljikave, koju su pripadnici maarske policije stavili, nakon što su izbeglice juče probile glavnu graničnu ogradu na tom prelazu.

Jedna grupa njih je na 20-ak metara od prelaza formirala živi zid, držeći se za ruke.

Oni ne žele da pričaju s novinarima, ali uzvikuju: "Hvala Srbijo".

Druga grupa njih je sela ispred ljudi koji su formirali živi zid, a meu njima ima i žena sa malom decom, čak i jedna beba.

Izbeglice drže transparente sa natpisima:"Otvorite vrata za ljude i decu. Molimo, pomozite nam. Pustite nas da proemo, mi smo izbeglice. Gde su ljudska prava? Želimo da živimo u miru".

Nakon gotovo ratnog stanja na graničnim prlazima Horgoš i Horgoš 2 u sredu, kada je mađarska policija koristila suzavac, pendreke i vodene topove za rasterivanje izbeglica, danas je mirno, a na prelazu Horgoš njih oko dvestotinak čeka da se preveze do hrvatske granice.

Reporter Tanjuga sa lica mesta javio je da je sa graničnog prelaza Horgoš ka Šidu otišlo četiri autobusa punih izbeglicama sa Bliskog istoka.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: