HR: Izviždani zvaničnici na proslavi “Oluje”

Svetske vesti - Utorak 05.08.2014 - 13:04

Hrvatski zvaničnici iyvižadani su na obeležavanju Dana pobede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 19. godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja" u Kninu.

(Foto: aljazeera.net) (Foto: aljazeera.net)
Govori predsednika Ive Josipovića i premijera Zorana Milanovića iz Socijaldemokratske partije (SDP) deo okupljenih na kninskom trgu ispratio je zvižducima i uzvicima negodovanja.
 
Sa druge strane pominjanje imena prvog hrvatskog predsednika, pokojnog Franje Tuđmana iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), ispraćeno skandiranjem njegovog imena. I predsednički kandidat HDZ Kolinda Grabar-Kitarović u Kninu je dočekana aplauzom. 
 
Predsednik Hrvatske Ivo Josipović rekao je na svečanosti da je Hrvatska pobedila u ratu, ali da mora pobediti i u miru. 
 
- To znači da moramo pobediti ekonomsku krizu, bedu, sve one nedemokratske tendencije koje prepoznajemo u hrvatskom društvu - poručio je predsednik, čiji je govor prekidan zvižducima dela prisutnih na kninskom trgu i dobacivanjem "Vukovar, Vukovar". 
 
Josipović je na to odgovorio da su "Vukovar i Knin hrvatske svetinje". 
 
On je posle svečanosti izjavio da zvižduci za njega nisu neočekivani jer su najavljivani, ali da, kako je rekao, na ovaj dan to nije bitno. 
 
Premijer Zoran Milanović je u svom govoru otvoreno kritikovao one koji, kako je rekao, zvižde već drugu godinu zaredom i pozvao ih da to čine na Markovom trgu u Zagrebu gde je sedište vlade. 
 
- Pozivam one koji dve godine deru svoje grlo da dođu da zvižde na Markov trg jer se tamo zviždi, a ovde je mesto na kojem se poštuju, poštuju oni koji su pali za Hrvatsku - rekao je Milanović. 
 
On je zahvalio i Franji Tuđmanu jer je “vladao kad je bilo najteže” i rekao da je hrvatska vlada narodna, da su je izabrali građani Hrvatske i da će nastaviti da radi u interesu Hrvatske. 
 
On je nakon svečanosti optužio opoziciju da stoji iza žvizuka. 
 
Svečanost u Kninu počela je podizanjem državne zastave Hrvatske na kninskoj tvrđavi i čitanjem imena 198 poginuloh hrvatskih branitelja u operaciji "Oluja". Kod spomenika Hrvatske pobede "Oluja 95" položeni su venci. 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: