HR: Sudar brodova, ima mrtvih

Svetske vesti - Sreda 26.04.2017 - 06:43

Dve osobe su poginule, za pet se traga nakon teške pomorske nesreće u Hrvatskoj u kojoj su se sudarili službeno plovilo Lučke kapetanije Dubrovnik i gumeni brod

Za pet osoba intenzivno se traga FOTO: HINA Za pet osoba intenzivno se traga FOTO: HINA

Ministarstva mora, saobraćaja i infrastrukture je saopštilo da se službeni brod lučke kapetanije Dubrovnik "Danče" u utorak 25. aprila u 21.20 h sudario u Koločepskom kanalu s gumenim brodom nepoznate registracijske oznake na kojoj su bili ugostiteljski radnici hrvatskog državljanstva, ukupno 9 osoba.

Pomorska nesreća dogodila se u trenutku dok je službeni brod LK Dubrovnik bio angažovan u akciji hitnog medicinskog transporta prema ostrvu Mljetu, javlja Hina, a prenose hrvatski mediji.

Na poziciji nesreće iz mora su spašene dve osobe s lakšim telesnim povredama, a dve pronađene osobe su mrtve. Za ostalih pet osoba intenzivno se traga.

U potragu za nestalima uključena su tri plovila LK Dubrovnik s lekarskom pratnjom, službeni policijski brod i motorni trajekt Hanibal Lucić.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: