Hrvatska gori i odbija rusku pomoć

Svetske vesti - Petak 24.07.2015 - 20:56

Ruski ministar za vanredne situacije Vladimir Puškov ponudio je pomoć Hrvatskoj i BiH u gašenju požara, ali se Hrvatska samo zahvalila ponuđenoj pomoći.

Još uvek bez međunarodne pomoći. FOTO: Srećko Niketić / Cropix Još uvek bez međunarodne pomoći. FOTO: Srećko Niketić / Cropix

Agencija Tass je objavila da je ministar Puškov Hrvatskoj i BiH poslao telegrame s ponudom za praktičnu pomoć u zaustavljanju prirodnih katastrofa, što uključuje i slanje aviona za gašenje požara,

"Rusko ministarstvo za hitne situacije spremno je da odmah pošalje modernu opremu za borbu protiv požara pogođenim područjima u Hrvatskoj i BiH, uključujući Il-76 i Be-200 Chs kao i stručnjake i spasioce s opremom za zaustavljanje požara i organizovanje zemaljske podrške avionima", naveo je Puškov u telegramu, prenosi Index.hr.

O proceni da li je traženje međunarodne pomoći neophodno odlučuje hrvatska Državna uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS), ali pošto, za sada nije predloženo Vladi Hrvatske traženje međunarodne pomoći, DUZS se zahvalio na ponudi za pomoć koju je ponudio ruski ministar, ali je ostavio otvorenom mogućnost traženja pomoći u slučaju potrebe", navela je hrvatska vlada.

Podsetimo, požari na Korčuli, Pelješcu i Kršanu zadaju velike probleme vatrogascima i prete da se prošire na naselja.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: