I Tramp kandidat za Nobela

Svetske vesti - Sreda 03.02.2016 - 18:38

Ime pretendenta za republikanskog kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa našlo se i na listi nominovanih za Nobelovu nagradu za mir, zajedno sa imenima kao što su papa Franja i bivši špijun američke Nacionalne bezbednosne agencije Edvard Snouden, objavili su svetski mediji.

Trampa predložio neimenovani američki predlagač; Foto: Reuters Trampa predložio neimenovani američki predlagač; Foto: Reuters

Kristijan Berg Harpviken, posmatrač u Nobelovom komitetu i direktor Instituta za mirovna istraživanja u Oslu, rekao je Rojtersu da su na listi kandidata za "Nobela" i kolumbijski mirovni pregovarači, američki ministar za energetiku Ernest Moniz i predsednik Iranske organizacije za atomsku energiju Ali Akbar Salehi.

Harpviken tvrdi da je imao uvid u pismo neimenovanog američkog predlagača koji je Trampa predložio za tu nagradu zbog "energičnog zalaganja za mir kroz snažnu ideologiju, koju koristi kao preteće oružje protiv radikalnog islama, ID, nuklearnog Irana i komunističke Kine", navodi londonski Indipendent.

Harpviken, međutim, ne smatra da Tramp ima izgleda da bude proglašen za dobitnika Nobelove nagrade, dodaje britanski list.

Hiljade kandidata godišnje ima pravo da bude nominovano za Nobelovu nagradu za mir, a norveški Nobelov komitet obično primi više od 200 nominacija, podseća AP.
 

RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: