ID preuzela odgovornost za napad u Londonu

Svetske vesti - Četvrtak 23.03.2017 - 13:08

Islamska država preuzela je odgovornost za teroristički napad u Londonu, navodi propagandna agencija te terorističke organizacije.

Istraga u toku. Foto: Thinkstock Istraga u toku. Foto: Thinkstock


"Počinilac napada izvedenog juče ispred britanskog parlamenta je vojnik Islamske države i on je operaciju izveo odgovarajući na pozive na napade na državljane koalicije (koja se bori protiv ID)", stoji u vesti koju je objavio Amak.

Rojters podseća da je ID, koja je poslednjih godina pod kontrolom držala delove Iraka i Sirije, ove godine izgubila teritoriju u napadima lokalnih snaga koje je podržavala vojna koalicija na čelu sa SAD.

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je nešto ranije da joj je poznat identitet napadača iz centra Londona, kao i da je on rođen u Velikoj Britaniji.

Njegov identitet nije saopšten jer je istraga u toku.

Britanska premijerka je takođe navela da je napadač već jednom ispitivan zbog veza sa ekstremistima, ali su ga smatrali za "nebitnu figuru".

"Njegov identitet je poznat policiji i MI5, kada to bude dozvoljeno njegov identitet će biti objavljen. Ono što mogu da potvrdim je da je rođen u Britaniji i da je pre nekoliko godina bio deo istrage oko ekstremizma", kaže Mejova.

Kako navodi, postoji pretpostavka da je "inspirisan islamskom ideologijom".

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: