Islamisti pogubili 18 članova ID

Svetske vesti - Četvrtak 02.07.2015 - 14:13

"Vojska islama" koja se smatra jedinim pravim protivnikom Islamske države objavila je snimak ubijanja 18 pripadnika terorističke organizacije.

Foto screenshot Foto screenshot


Džajš al-Islam je objavio snimak identičan onim u kojim Islamska država prikazuje javna ubistva, uglavnom stranaca koje zarobi u Iraku i Siriji.

Video koji traje nešto manje od 20 minuta prikazuje džihadiste obučene u crno kako kleče ispred grupe ljudi u narandžastim uniformama, koje su oni koristili za označavanje stranih zarobljenika na svojim snimcima.

Snimak koji obiluje kompjuterskom grafikom i specijalnim efektima, poput onih koje izbacuje Islamska država, prikazuje pripadnike terorističke organizacije kako marširaju u liniji, povezani lancima na vratovima i rukama.

Džajš al-Islam se na ovakav način osvetila ID koja je prošle nedelje odrubila glave trojici njegovih članova.

Pre dva meseca “Vojska islama“ je objavila prvi video snimak, svoje vojne parade u kom je objavljen rat Islamskoj državi, ali i režimu Bašara al Asada. Džajš al-Islam ima oko 50 različitih frakcija, više od 25.000 lokalnih boraca, a organizaciju finansiraju zalivske države.

B92

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: