„Islamska država“ bombarduje Tursku

Svetske vesti - Petak 10.10.2014 - 14:39

Kurdski zvaničnici i sirijski aktivisti tvrde da vojska ekstremističke organizacije "Islamska država" artiljerijski gađa granični prelaz Sirije s Turskom jer nastoji da odseče i okupira obližnji grad.

(Ilustracija) (Ilustracija)

Lokalni zvaničnici kazali su da esktremisti pokušavaju da zaposednu prelaz da bi zatvorili obruč oko kurdskih branilaca sirijskog pograničnog grada Kobanija.

U Velikoj Britaniji, Sirijska opservatorija za ljudska prava kaže da su ekstremisti danas topovima gađali nekoliko četvrti Kobanija, i objašnjavaju da je granični prelaz ka Turskoj sada jedini preostali izlaz iz tog grada koji je pre početka jednonedeljne opsade imao 45.000 stanovnika.

Vojska "Islamske države" u toj oblasti vodi ofanzivu već mesec dana, a aktivisti kažu da je samo u borbama za Kobani poginulo više od 500 ljudi.
 

Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: