Izbeglice guše Minhen

Svetske vesti - Nedelja 13.09.2015 - 10:37

Minhenske gradske vlasti saopštile su da su opterećene velikim brojem izbeglica koje pristižu u grad jer većina izbeglica Nemačku vidi kao obećanu zemlju.

Nemačka primila najveći broj izbeglica. Foto: Drako Vojinović Nemačka primila najveći broj izbeglica. Foto: Drako Vojinović

U Minhen, prestonicu južne pokrajine Bavarske, juče je stiglo više od 10.000 izbeglica, što je navelo tamošnje zvaničnike da se oglase i zatraže od drugih delova Nemačke da prime više izbeglica, prenela je agencija AFP.

Nemačka je dosad primila najveći deo izbeglica koje stižu u Evropu, a u planu je da ove godine prihvati 450.000 tih ljudi.

"Više ne znamo šta da radimo sa izbeglicama", izjavio je gradonačelnik Minhena Diter Rajter, ukazujući na strahovanja da će mnogi od novopridošlih izbeglica morati da spavaju pod vedrim nebom.

"Minhen i Bavarska ne mogu sami da se izbore sa ovim velikim izazovom", izjavio je portparol bavarskih vlasti, dodajući da grad Minhen ima problema da obezbedi smeštaj za novopridošle izbeglice.

 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: