Izgorelo skladište nafte

Svetske vesti - Utorak 09.06.2015 - 09:03

Najmanje jedan vatrogasac je stradao, a šestoro se vodi kao nestalo u velikom požaru koji je zahvatio kompletno skladište nafte nedaleko od Kijeva.

foto: Euromaidan foto: Euromaidan
 
Lokalni mediji navode da je požar potpuno van kontrole i da gori 17 velikih rezervoara, kao i da se vatra približava skladištima gasa, što povećava rizik od novih eksplozija i širenja vatrene stihije.
 
“Oko 180 spasilaca je bilo na mestu požara u trenutku eksplozije. Ne zna se koliko je preživelo pošto vozila hitne pomoći teško uspevaju da dođu do mesta nesreće, a broj povređenih je veliki. Spasioci kažu da gasovod prolazi tik pored rezervoara koji gore“, navode lokalni mediji. 
 
Sumnja se da je požar nastao pošto su nepoznate osobe pokušale da ukradu gorivo iz rezervoara. 
 
Prema navodima ruskih medija, povređeno je bar 15 vatrogasaca u pokušaju da ugase požar koji je izbio u ponedeljak uveče. 
 
Iako se činilo da su ekipe uspele tokom noći da ukrote vatru, u utorak ujutru su se prilikom gašenja dogodile eksplozije koje su rasplamsale požar. 
 
Prema navodima ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Arsena Avakova nekoliko vatrogasaca je stradalo, a najmanje šestorica su prebačena u bolnicu. 
 
Oko 50 vatrogasnih brigada je krenulo u pomoć kolegama, ali su morale da se vrate nazad, zbog velike opasnosti od širenja požara. 
 
U skladištu se nalazi oko 15 tona različitih vrsta naftnih derivata, a sumnja se da je eksplozije prouzrokovao tečni naftni gas. 
 
Prethodno je objavljeno da je nekoliko velikih rezervoara sa gorivom u naftnom skladištu blizu Kijeva zahvatio požar i da je najmanje pet osoba povređeno. 
 
Vatra je izbila u ponedeljak uveče, a na rezervoare se proširila u toku noći, saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo za vanredne situacije. 
 
Više od 200 vatrogasaca iz 45 vatrogasnih jedinica pokušalo je da tokom noći ugasi požar na skladištu nafte u selu Karjači, 40 kilometara jugozapadno od ukrajinske prestonice.
Tanjug

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: