Izrael se ne smiruje

Svetske vesti - Sreda 19.11.2014 - 10:18

Izraelski premijer Benjamim Netanijahu se zavetovao da će dobiti bitku za Jerusalilm nakon napada na sinagogu, u kojem su ubijena četiri vernika i policajac.

(Foto: routard.com) (Foto: routard.com)
Dva palestinca ubila su četiri vernika i ranila jednog policajca u Zapadnom Jerusalimu, zatim je policija ubila njih.
 
U Jerusalimu su nemiri trajali nedeljama, delimično zbog tenzija oko svetog mesta. 
 
Napad u utorak je bio najsmrtonosniji u Jerusalimu za poslednjih šest godina. U trenutku napada u sinagogi je bilo oko 25 vernika i najmanje sedam ljudi je ozbiljno povređeno. 
 
Netanijahu je obećao da će „namiriti račun sa svakim teroristom“ rekavši da oni "koji žele da nas iskorene iz naše države i našeg glavnog grada...neće uspeti“. 
 
On je naredio da se unište domovi napadača rečima: "Ovo je bitka za Jerusalim, naš večni grad." I rekao da je ovo bio "užasan napad u trenutku molitve". Netanijahu je osudio ono što je nazvao "uzvicima radosti" posle napada od strane Palestinaca koji kontrolišu Pojas Gaze. 
 
On je rekao da je pojačao bezbednosne mere na ulicama Jerusalima, ne navodeći detalje. 
 
Izraelski premijer je pozvao narod Izraela da „se ujedini“, ali je rekao da „niko ne sme da uzme zakon u svoje ruke, čak iako su duhovi besni, a krv uzavrela“. 
 
 
 
B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: