Izreal osporio izveštaj UN o ratnim zločinima

Svetske vesti - Ponedeljak 22.06.2015 - 16:33

Izrael je osporio zaključke izveštaja UN da je možda počinio ratne zločine u ratu u Pojasu Gaze 2014. godine.

Foto Tanjug/AP Foto Tanjug/AP

"Braneći se od napada, izraelska armija je delovala u skladu sa najvišim međunarodnim standardima", navelo je Ministarstvo spoljnih poslova Izraela.

U saopštenju, objavljenom nakon jednogodišnje istrage UN, ministarstvo je navelo da se u izveštaju ne pravi razlika između izraelskog "moralnog ponašanja" i akcija palestinskih "terorističkih organizacija" , kojima se suprotstavila izraelska vojska u ratu.

Hamas, koji vlada Pojasom Gaze nije odmah komentarisao izveštaj, u kome stoji da je ta islamistička organizacija možda takođe počinila ratne zločine ispaljujći rakete na izraelska sela i gradove tokom 50 dana rata, preneo je Rojters.

Moguće je da su i Izrael i Hamas izvršili ratne zločine tokom sukoba u Gazi 2014. godine, navedeno je u izveštaju UN objavljenom u Ženevi.

B92

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: