Jaka kiša poplavila Atinu

Svetske vesti - Subota 25.10.2014 - 23:17

Zbog štete od nevremena u Atini Vlada je u subote ujutru odobrila angažovanje dela budžetske rezerve radi pružanja pomoći.

Voda nosila drveće i automobile (Foto: odt.co.nz) Voda nosila drveće i automobile (Foto: odt.co.nz)
Žestoke bujice duboke i više od metra u petak su odjednom napunile uske ulice koje se spuštaju niz atinske bregove, voda ulazila i kroz prozore stanova na prvom spratu, podrumski lokali i garaže su se napunili do plafona, oboreno je stotine stabala, ali nema ljudskih žrtava. 
 
Za svega sat i po palo je 14 santimetara kiše (litara po kvadratnom metru), što je triput više od celodnevne jake kiše u Atini. 
 
Ljudi su se spasavali hvatajući se za drveće i stubove, bežeći na više spratove, a neke od zaglavljenih u automobilima koje je nosila bujica, spasavali su "ljudski lanci". 
 
Bujice su teško pogodile trećinu grada - deset opština, mahom bližih moru, voda je odnela 300 automobila, višestruko više isprevrtala i uništila. 
 
Vatrogasci su i u subotu, dan kasnije, pomagali stanarima više od 600 kuća od kojih su se neke delimično srušile. 
 
 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: