Južni tok kasni mesec dana

Svetske vesti - Utorak 25.11.2014 - 09:25

Gasprom očekuje da će izgradnja Južnog toka krenuti početkom decembra, što je odlaganje od mesec dana, rekao je član upravnog odbora Gasproma Vladimir Markov.

On je dodao da se poslovi u vezi sa izgradnjom Južnog toka odvijaju svakodnevno u planiranom režimu i da će gasovod biti izrađen u skladu sa planovima, preneo je Tas.

- Pomerili smo (početak izgradnje) za jedan mesec. Po mojim podacima, 15. decembar je rok za početak, ali ja možda grešim. Svi neophodni pripremni radovi su do danas završeni - rekao je Markov.

Početkom novembra Gasprom je objavio da je u visokom stepenu pripravnosti za početak izgradnje trase gasovoda Južni tok na dnu Crnog mora. Završeno je tehničko projektovanje podmorske trase i za njenu izgradnju isporučeno je skoro 300.000 tona cevi.

Gasovod kreće iz južnog dela Rusije, od grada Anape u Krasnodarskom kraju po dnu Crnog mora, do Varne u Bugarskoj, a od Bugarske bi preko Srbije i Madjarske, vodio do Austrije i Italije.
 

B92, RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: