Kameron traži korenite reforme EU

Svetske vesti - Petak 22.05.2015 - 15:27

Britanski premijer Dejvid Kameron najavio je uoči evropskog samita u Rigi da će pre referenduma o članstvu Velike Britanije u EU tražiti korenite reforme Unije.

Foto: Beta/AP Foto: Beta/AP

- Biće uspona i padova - rekao je Kameron novinarima uoči skupa lidera država članica EU sa šefovima država i vlada šest bivših sovjetskih republika.

Kameron je najavio da će pre nego što za dve godine raspiše referendum insistirati na promeni Lisabonskog sporazuma kako bi London dobio veća ovlašćenja u odnosu na Brisel.

- Za neke stvari će vam reći da su moguće, a sutra da nisu, ali jedna stvar ostaje: moja odlučnost da Britancima isporučim reformisanu EU, tako da na referendum donesu ispravnu odluku - kazao je britanski premijer.

Većina analitičara smatra da će Kameron teško ostvariti reforme koje je obećao, jer je za izmenu Lisabonskog sporazuma neophodna saglasnost svih 28 članica EU.

TANJUG

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: