Kamion eksplodirao blizu Bele kuće

Svetske vesti - Subota 07.03.2015 - 20:19

Tajna služba SAD zatvorila je pristup Beloj kući nakon što se u okolini začula detonacija dok se čekao polazak Baraka Obame helikopterom u grad Selma u Alabami.

Beta/AP Beta/AP

Prema nepotvrđenim informacijama, eksplodirao je kamion sa hranom.

Jedinica K9 Tajne službe pregledala je jedno vozilo na uglu 16. avenije i Avenije Ustava, koja se graniči s južnim travnjakom Bele kuće, saopštio je portparol te službe Brajan Liri imejlom.

U međuvremenu je vašingtonska Vatrogasna služba prijavila kako se na 15. Severozapadnoj ulici (istočno od Bele kuće) zapalio pokretni kiosk za prodaju hrane i kako je ta vatra ugašena.

Bezbednosno osoblje ogradilo je pristup sa severa Beloj kući - od strane parka Lafajet.

Novinari koji su se okupili na južnom travnjaku da bi ispratili predsednika Obamu i njegovu suprugu na obeležavanje 50. godišnjice istorijskog marša u Selmi, Alabama, su nakon detonacije premešteni u sobu za brifinge, a ulazi u Belu kuću su zaključani.

Umesto helikopterom, Obama, njegova žena Mišel, ćerke Malija i Saša, kao i predsednikova tašta Merien Robinson, su napustili Belu kuću u koloni automobila, da bi potom avionom vazduhoplovnih snaga SAD otputovali za Alabamu.

B92, TANJUG

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: