Kijev spreman za vanredno stanje

Svetske vesti - Sreda 11.02.2015 - 15:08

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko rekao je u sredu da je Kijev spreman da uvede vanredno stanje širom zemlje ako se sukob na istoku Ukrajine i dalje nastavi.

(Foto:teleqraf.com) (Foto:teleqraf.com)
Govoreći uoči susreta lidera Francuske, Nemačke, Rusije i Ukrajine u Minsku, Porošenko je rekao da će ključna pozicija Kijeva u razgovorima biti usmerena na postizanju bezuslovnog prekida vatre, ali je istakao da je Ukrajina vojno spremna da se brani ako treba, prenela je agencija Rojters.
 
- Ja, vlada i parlament smo spremni da sprovedemo odluku o uvođenju vanrednog stanja na svim teritorijama Ukrajine - rekao je Porošenko i dodao - Mi smo za mir...(ali) naša zemlja treba da bude odbranjena i mi ćemo to raditi do kraja. 
 
Porošenko je rekao da je Ukrajina bila i da će ostati jedinstvena država i da je "federalizacija seme koje neće pustiti koren na ukrajinskoj zemlji".
 
Blic, B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: