Kim u Moskvi?

Svetske vesti - Sreda 28.01.2015 - 07:40

Južnokorejski mediji prenose da je zvanična Moskva uputila poziv lideru Severne Koreje Kim Džong-unu da dođe u posetu u maju ove godine.

Kim džong Un FOTO RTS Kim džong Un FOTO RTS

Zanimljivost u izveštaju je da se nigde ne pominje ime severnokorejskog vladara, ali se navodi da je “on” prihvatio poziv i da će otputovati u Rusiju.

Ukoliko bi naslednik dinastije Kim zaista doputovao u Moskvu, to bi bila njegova prva diplomatska poseta od 2011. godine, kada je preuzeo funkciju lidera jedne od najzatvorenijih zemalja na svetu.

BBC napominje da je Kim pažljivo birao prvu diplomatsku destinaciju, jer bi ona mogla da pošalje veoma jaku poruku o namerama Severne Koreje, koja je u tihom ratu sa Zapadom.

Nešto ranije, pojedini izveštaji su navodili da bi Rusija mogla da bude prvi Kimov domaćin, a ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da je Rusija uputila poziv Kimu da 9. maja bude gost na 70. godišnjici kraja Drugog svetskog rata.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: