Kinezi kupili Valdorf

Svetske vesti - Ponedeljak 06.10.2014 - 19:03

Legendarni njujorški hotel Valdorf Astorija više nije u vlasništvu grupacije Hilton, već kineske kompanije Anbang, koja ga je platila 1,95 milijardi dolara.

Valdorf Astorija ilustracija Blic Valdorf Astorija ilustracija Blic

Najveći svetski hotelski operator će nastaviti da upravlja čuvenim zdanjem sa 1.232 sobe na Menhetnu, a zgrada će uskoro biti potpuno renovirana.

Hilton je kupio hotel na Park aveniji 1972. godine, a od februara ove godine se govori o mogućoj prodaji. Novac će biti uložen u kupovinu "novih hotelskih kapaciteta u SAD u jednoj ili više transakcija".

Ugovorom je predviđeno da Hilton tokom narednog veka upravlja prvim hotelom koji je uveo usluživanje po sobama.

"Anbang će osigurati da Valdorf Astoria Njujork nastavi da bude svetska klasa i za generacije koje dolaze. Ovaj odnos predstavlja jedinstvenu priliku da naše organizacije rade zajedno, kako bi se konačno maksimalno iskoristila vrednost ovog zdanja", rekao je izvršni direktor Hiltona Kristofer Nazeta.

Valdorf Astorija je otvoren 1931. godine i sa svojih 47 spratova je tada bio najviši hotel na svetu. Zgrada je jedno od najprepoznatljivjih zdanja na Menhetnu.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: