Klinton: Bili smo švorc

Svetske vesti - Utorak 10.06.2014 - 00:10

Porodica Klinton kazala je da je bila "skroz švorc" i opterećana računima kada je predsedniku Bilu Klintonu istekao drugi predsednički mandat.

(Foto: kobieta.wp.pl) (Foto: kobieta.wp.pl)
"Izašli smo iz Bele kuće ne samo skroz švorc već i zaduženi. Nismo imali novca kada smo tamo došli i mučili smo se, znate, da sakupimo sredstva za hipoteke, za kuće, za obrazovanje (ćerke) Čelsi. Znate, nije bilo lako", rekla je Hilari Klinton.
 
Republikanci su odmah napali Hilari Klinton, koja se smatra najjačim kandidatom Demokratske stranke za predsedničke izbore 2016. godine, navodeći da nema dodira s realnošću.
 
Bil Klinton je od odlaska iz Bele kuće 2001. zaradio bogatstvo zahvaljujući honorarima za govore, a Hilari je potom bila senatorka iz države Njujork i potom državna sekretarka u prvoj administraciji predsednika Baraka Obame.
 
Podaci iz Senata koje je Hilari Klitnon dostavila 2000. pokazuju imovinu između 781.000 dolara i skoro 1,8 miliona dolara. Isti podaci pokazuju da su Klintonovi dugovali između 2,3 i 10,6 miliona dolara.
 
Porodica Klinton je, prema podacima iz Senata, isplatila svoje dugove 2004. godine, a kada se Hilari Klinton pripremala da preuzme funkciju državnog sekretara 2009, bogatstvo njene porodice se procenjivalo na između 10 i 50 miliona dolara.
 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: