Klintonova: Izvinjenje Merkelovoj zbog prisluškivanja

Svetske vesti - Ponedeljak 07.07.2014 - 15:29

Bivši američki državni sekretar Hilari Klinton izvinila se nemačkom kancelaru Angeli Merkel zbog američke afere prisluškivanja.

(Foto: Beta/AP) (Foto: Beta/AP)
Klintonova, koja je u Berlinu predstavila svoju knjigu "Teški izbori", je u intervjuu magazinu "Spigel" na pitanje nije li Merkelova zaslužila jedno izvinjenje odgovorila da je, koliko ona zna, američki predsednik sa Merkelovom više puta razgovarao, a na konstataciju magazina da se on, pri tom, nije javno izvinio, izrazila žaljenje zbog afere.
 
"Ja nisam više u vladi, ali žao mi je", rekla je Klintonova ovom političkom magazinu. 
 
Na ocenu magazina da dve porodice-Bušovi i Klintonovi-određuju američku politiku već 25 godina i pitanje da li američka demokratija prelazi u monarhiju, Klintonova je odgovorila da "može biti da određene porodice imaju predispoziciju za politiku", ali da nema garancije. 
 
"Ja sam, ako se sećate, jednom već bila predsednički kandidat i izgubila sam od jednog, koji se zove Barak Obama. U američkoj politici, dakle, nema garancija. Moje prezime meni nije pomoglo. Naš sistem je otvoren za svakoga....", odgovorila je Klintonova koja je, upitana da li bi rado videla svoju ćerku u politici, rekla da bi to bila ćerkina odluka i da će ona svoje dete u svemu podržati.
 
B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: